Συχνές Ερωτήσεις

Αγοράζω αυτοκίνητο

Τι είναι ακριβώς η Spotawheel;

Στη Spotawheel αγοράζουμε και πουλάμε αυτοκίνητα, με έναν όμως εντελώς διαφορετικό τρόπο, πιο εύκολο, πιο κατανοητό, απόλυτα διαφανή, χωρίς αχρείαστα κόστη που θα επωμιστούν στο τέλος οι αγοραστές ή οι πωλητές.

Δεν πιστεύουμε στα φανταχτερά showrooms και τις στρατιές πωλητών για να σε πείσουμε πως το αυτοκίνητο που βλέπεις είναι πραγματικά καλό. Αντίθετα, επενδύουμε σε μηχανικούς και enthusiasts, ανθρώπους που κάνουν τα πάντα ώστε να βρούμε τα καλύτερα αυτοκίνητα της αγοράς!

Στη Spotawheel σε πείθουμε γιατί σου δίνουμε όλη την πληροφορία, σημείο σημείο, για το τί έχει το αμάξι και τί όχι. Σου δίνουμε τo πραγματικό βιβλίο service, όπου τα τηλέφωνα στις σφραγίδες ισχύουν. Έχουμε τσεκάρει με κάθε δυνατό τρόπο τα χιλιόμετρα, από ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, και τα έχουμε αντιπαραθέσει με την κατάστασή του. Τις πληροφορίες αυτές στις δίνουμε γραπτώς, όπως και τις 7 μέρες ή 300 χλμ δικαίωμα επιστροφής, απλά.
Γνώρισέ μας

Γιατί διαφοροποιείται η Spotawheel;

  1. Δεν αγοράζει, φτιάχνει και μεταπουλάει τα πάντα. Επιλέγει μόνο τα οχήματα αυτά που περνάνε τον πιο λεπτομερή έλεγχο της αγοράς, αυτόν της Spotmechanic. Ο έλεγχος συνοδεύει κάθε αμάξι που πουλάμε και αποτελεί δέσμευση σημείο σημείο, με όλα του τα ευρήματα (δεν θα δεις μόνο καταπράσινους ελέγχους)
  2. Το όχημα το κρατάει ο ιδιοκτήτης μέχρι να πουληθεί, δεν υπάρχει το άγχος του κόστους κεφαλαίου, των εγκαταστάσεων και του κόστους αποθήκευσης, που υπαγορεύουν υπερβολικά χαμηλές τιμές αγοράς και υπέρογκες τιμές μεταπώλησης
  3. Δεν προβληματίζεται αν ζητήσεις test drive, αντιθέτως, θα στο φέρει και σπίτι σου για να μην χάνεις χρόνο
  4. Όχι μόνο σου εγγυάται την καλή λειτουργία του αυτοκινήτου μετά την αγορά, σου δίνει και 7 μέρες ή 300 χλμ δικαίωμα επιστροφής, χωρίς κανένα κόστος ή περιορισμό. Μπορείς να το οδηγήσεις, να το επανελέγξεις, να το ερωτευτείς ή να το απορρίψεις

Μέσω της γνώσης και της τεχνολογίας μας μπορούμε και ανακαλύπτουμε το καλύτερο φυσικό προϊόν που υπάρχει εκεί έξω (τα αυτοκίνητα), τα οποία μέσω της κορυφαίας τεχνολογικά πλατφόρμας μας τα προωθούμε σε εν δυνάμει αγοραστές από όλη την Ελλάδα. Έχουμε την ιδιότητα του εμπόρου, που σημαίνει πως ο αγοραστής καλύπτεται πλήρως από τον ισχύον νομικό πλαίσιο για την εγγύηση και τις βλάβες του αυτοκινήτου. Έχουμε την ομάδα των ειδικών που θα σε υποστηρίξει τόσο κατά τη διάρκεια της αγοραπωλησίας, όσο και μετά, σε ό,τι χρειαστείς.

Η ομάδα πίσω από τη Spotawheel είναι η ίδια ομάδα που το 2015 ίδρυσε τη Spotmechanic, την υπηρεσία τεχνικού ελέγχου που προκάλεσε πρωτοφανή ταραχή στην Ελληνική αγορά του μεταχειρισμένου. Τα μάτια μας είδαν πολλά, οι αξίες μας όμως παρέμειναν ανέπαφες: διαφάνεια, αξία, ευκολία.

Οραματιζόμαστε μία "καθαρή" αγορά, εκεί έχουμε επικεντρώσει όλες μας τις δυνάμεις, κάθε ένας από τους 350 (και συνεχίζουμε)!

Είσαστε έμποροι;

Ναι, η Spotawheel έχει άδεια εμπορίας, που σημαίνει πως και εσύ καλύπτεσαι νομικά απόλυτα για την αγορά σου, βάσει του νομικού πλαισίου που διέπει τους εμπόρους αυτοκινήτων.

Ταυτόχρονα κρατάμε το επίπεδο της διαφάνειας και αξιοπιστίας ψηλά, αφού έχουμε ελεγμένα αυτοκίνητα που η κατάστασή τους αναλύεται γραπτώς, επιβεβαιώνουμε τα πραγματικά χιλιόμετρα και μπορεί ο καθένας ενδιαφερόμενος να τα ελέγξει σε οποιοδήποτε συνεργείο/μηχανικό επιθυμεί!

Η Spotawheel είναι μια παθιασμένη ομάδα με νέο τρόπο σκέψης, που έχει σκοπό τη διαφάνεια και τη δημιουργία αξίας για όλους, όχι μόνο για κάποιους. Το αποδείξαμε με τη Spotmechanic που τάραξε τα νερά, τώρα πάμε ένα βήμα παραπέρα

Μπορώ να ανταλλάξω το αυτοκίνητό μου με κάποιο άλλο;

Φυσικά! Σε κάθε αυτοκίνητό μας μπορείς να βρεις την επιλογή "Ενδιαφέρεσαι για ανταλλαγή; Πες μας τι αυτοκίνητο έχεις!" που αν πατήσεις θα μεταφερθείς στη φόρμα ανταλλαγής και θα μπορείς να συμπληρώσεις τα στοιχεία του αυτοκινήτου σου!

Φυσικά μπορείς να μας καλέσεις στο 210 256 1460 για να συζητήσουμε την ανταλλαγή σου!

Που είστε;

Θα μας βρεις παντού! Στο γραφείο, το σπίτι ή στην παλάμη σου, όπου υπάρχει οθόνη ή ένα τηλέφωνο, αλλά και σε όλα τα μέρη που μπορεί να πάει ένα αυτοκίνητο, σε όλη την Ελλάδα!

Τα κεντρικά μας γραφεία είναι στη Νέα Ιωνία, Δεμιρδεσίου 213, όπου θα σε υποδεχτούμε με χαμόγελο αν θες να μας επισκεφτείς. Η υπόλοιπη ομάδα βρίσκεται έξω. Επιλέγει καθημερινά τα καλύτερα μεταχειρισμένα, τα φέρνει στο χώρο σου για test drive, τα φροντίζει ώστε να είναι πάντα στην καλύτερη κατάσταση, τα παραδίδει στην πόρτα σου. Spotawheel!

Είναι τα αυτοκίνητα "καθαρά";

Όλα τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα της Spotawheel είναι απολύτως "καθαρά", τόσο από θέμα σοβαρών ατυχημάτων όσο και τίτλων/εγγράφων. Η ομάδα μας κάνει πάνω από 10 ελέγχους σε δημόσιες υπηρεσίες αλλά και ιδιωτικούς οργανισμούς, ώστε να είμαστε σίγουροι για αυτό που σου δίνουμε! Και φυσικά μπορείς να το ελέγξεις και εσύ!

Έχουν τα αυτοκίνητα υποστεί κάποια σοβαρή/δομική ζημιά στο παρελθόν;

Καμία απολύτως, και αυτό το πιστοποιούμε με τον έλεγχο της Spotmechanic. Ο έλεγχος της Spotmechanic είναι η πιο αξιόπιστη επιλογή που υπάρχει σήμερα για έλεγχο μεταχειρισμένου, και μόνο αν το αμάξι τον “περάσει” θα το δεις στη Spotawheel!

Μπορώ να κάνω test drive; Μπορώ να δω το αυτοκίνητο;

Φυσικά! Μπορείς να κανονίσεις ένα test drive μέσω του site μας. Θα φέρουμε το αμάξι στο σημείο που θα μας υποδείξεις, αρκεί να γίνει στα όρια του νομού που βρίσκεται το όχημα. Ο enthusiast της Spotawheel θα το παραλάβει από τον ιδιοκτήτη του και θα στο φέρει στο χώρο σου, να το κάνεις βόλτα αλλά και να επεξεργαστείς με την ησυχία σου όλες του τις λεπτομέρειες!

Μην ξεχνάς όμως για να δεις πόσο σου πηγαίνει, πως το νιώθεις και αν τελικά είναι ο επόμενός σου έρωτας, σου δίνουμε 7 μέρες ή 300 χλμ, όχι μόνο μερικά λεπτά!

Μπορώ να ελέγξω ένα αυτοκίνητό σας σε δικό μου μηχανικό ή συνεργείο;

Στη Spotawheel σου δίνουμε γραπτώς την τεχνική αναφορά ελέγχου 200 σημείων που μπορείς τα αποτελέσματα του ελέγχου σε λεπτομέρεια! Μπορείς όμως να ελέγξεις όποιο αυτοκίνητο σε ενδιαφέρει σε όποιοδήποτε μηχανικό ή συνεργείο επιλέξεις! Πες μας που θέλεις και θα στο φέρουμε εμείς για έλεγχο!

Η τιμή που βλέπω στο site σας πέφτει; Τι μπορούμε να κάνουμε να τα δώσω μετρητοίς;

Δυστυχώς, η τιμή μας δεν μπορεί να αλλάξει, ανεξαρτήτως από τη μέθοδο πληρωμής, και είμαστε περήφανοι για αυτό!

Τιμολογούμε τα αυτοκίνητα βάσει της πραγματικής τους αξίας, το κόστος διαχείρισής τους και του μικρού περιθώριου κέρδους μας, όχι έχοντας υπόψιν τυχόν διαπραγμάτευση ώστε να υπερφουσκώνουμε τις τιμές (γυρίζοντας ταυτόχρονα τα χιλιόμετρα) και όποιος τσιμπήσει. Η Spotawheel έχει όραμα να απομονώσει οποιαδήποτε άσχημη εμπειρία, κομμάτι της οποίας θεωρούμε και τις ατελείωτες διαπραγματεύσεις πάνω από ένα αυτοκίνητο.

Κάνετε γραμμάτια;

Προς το παρόν δεν υπάρχει η επιλογή για γραμμάτια. Μπορούμε όμως να σε βοηθήσουμε με την χρηματοδότηση μέσω τραπέζης!

Πως μπορώ να πληρώσω με δόσεις και τι προκαταβολή θα χρειαστεί να δώσω;

Συνεργαζόμαστε με την Τράπεζα Πειραιώς και την Eurobank για να παρέχουμε στους πελάτες μας τις καλύτερες επιλογές χρηματοδότησης. Μπορείς να επιλέξεις από 0% προκαταβολή και έως 72 δόσεις διαμορφώνοντας έτσι το μηνιαίο ποσό που θέλεις να πληρώνεις!

Η διαδικασία είναι πολύ γρήγορη και συνήθως η απάντηση έρχεται μέσα στη μέρα. Κάλεσέ μας στο 210 256 1460 για να σου πούμε περισσότερες λεπτομέρειες!

Τι έγγραφα χρειάζονται για την έκδοση δανείου;

Θα χρειαστούμε:

  • Τελευταίο εκκαθαριστικό
  • Φωτοτυπία ταυτότητας
  • 2 τελευταίες αποδείξεις μισθοδοσίας
  • Λογαριασμός ΔΕΚΟ στο όνομά σας
Κάλεσέ μας στο 210 256 1460 για λεπτομέρειες!

Τι επιλογές πληρωμής έχω;

Μπορείς να πληρώσεις με κάθε δυνατό τρόπο! Πιστωτική κάρτα, paypal, τραπεζική κατάθεση, μετρητά, αλλά και συνδυασμός όλων αυτών (σε περίπτωση που βολεύει να σπάσουν τα ποσά)

Φυσικά υπάρχει και η δυνατότητα της χρηματοδότησης μέσω της συνεργασίας μας με τις μεγαλύτερες Ελληνικές τράπεζες, πάρε μας στο 210 256 1460 για να σου δώσουμε περισσότερες πληροφορίες!

Σε πόσο καιρό θα παραλάβω το αυτοκίνητο από τη στιγμή που το εξοφλήσω;

Θα χρειαστούμε 2-3 εργάσιμες για να παραδώσουμε το αυτοκίνητο από τη στιγμή που θα εξοφληθεί. Στο διάστημα αυτό θα κανονίσουμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, φροντίζοντας παράλληλα το νέο σου αυτοκίνητο να είναι σαν καινούριο!

Μπορείτε να μου στείλετε το αυτοκίνητο όπου κι αν μένω; Θα με χρεώσετε με έξοδα αποστολής;

Για αποστολή εντός του νομού που βρίσκεται το αυτοκίνητο δεν υπάρχει χρέωση (Αττική ή Θεσσαλονίκη)

Για αποστολές εκτός νομού, υπάρχουν έξοδα αποστολής, τα οποία πρέπει να υπολογιστούν ανάλογα με τον τόπο και τον τρόπο παράδοσης. Πάρε μας στο 210 256 1460 να βρούμε τον πιο ανέξοδο τρόπο να σου στείλουμε το νέο σου αυτοκίνητο!

Ποιοι είναι αυτοί οι μηχανικοί και τι σόι άτομα είναι αυτοί οι enthusiasts;

Η ομάδα μας είναι εξαιρετική, είμαστε πάνω από 30 άνθρωποι που δουλεύουν ασταμάτητα για να αλλάξουν την Ελληνική αγορά μεταχειρισμένου!

Τους μηχανικούς της Spotmechanicc τους ξέρεις, είναι αυτοί οι τρελαμένοι ψείρες που έχουν φέρει τη Spotmechanicc στην κορυφή, μέσα σε μόλις ένα χρόνο. Κουβαλάνε μαζί τους αδιανόητο εξοπλισμό και βεβαιώνονται πως το αμάξι πληροί τα standards της Spotawheel!

Οι enthusiasts από την άλλη είναι αυτοί που θα σε βοηθήσουν να κατανοήσεις τη διαδικασία της Spotawheel, ξέρουν τα πάντα για το αυτοκίνητο και θα σου λύσουν όποια απορία έχεις. Δεν είναι πωλητές, και δεν θα σε δουν ως ένα τσουβάλι λεφτά. Είναι enthusiasts, άνθρωποι με πάθος για το αυτοκίνητο και απόλυτη πίστη στο σκοπό και το όραμα της Spotawheel


Πουλάω

Τι γίνεται αφού το αμάξι μου περάσει τον έλεγχο της Spotmechanic;

Καταρχάς συγχαρητήρια! Έχεις ένα πολύ καλό και ασφαλές αυτοκίνητο, χαιρόμαστε πολύ που θα το εκπροσωπήσουμε ως Spotawheel!

Το επόμενο βήμα είναι να έρθει ο car enthusiast ο οποίος θα σου δώσει το προσύμφωνο με την εγγυημένη τιμή και τις δεσμεύσεις μας γραπτώς, ενώ θα βγάλει φωτογραφίες του αυτοκινήτου (μαζί με ένα μικρό βίντεο!) ώστε να το ανεβάσουμε στο site μας.

Σε λίγο καιρό, το αμάξι σου θα έχει βρει το νέο του ιδιοκτήτη! Μέχρι τότε το χρησιμοποιείς κανονικά

Πόσο χρόνο παίρνει να πουλήσω το αμάξι μου μέσω της Spotawheel;

Έχουμε μία απίστευτη ομάδα ανθρώπων οι οποίοι μιλάνε με δυνητικούς αγοραστές από όλη την Ελλάδα, ανθρώπους που εμπιστεύονται μόνο τη Spotawheel για να βρουν το επόμενό τους αυτοκίνητο!

Συνήθως δεν μας παίρνει πάνω από 15-20 μέρες να βρούμε τον επόμενο ιδιοκτήτη, εμείς όμως σου εγγυόμαστε την τιμή αυτή για 30 μέρες, ενώ παράλληλα μπορείς να οδηγείς κανονικά το αυτοκίνητό σου, δεν χρειάζεται να το αποχωριστείς!

Μπορώ να έχω και την προσωπική μου αγγελία παράλληλα με τη Spotawheel;

Η εμπειρία της Spotawheel έρχεται χωρίς περιορισμούς, οπότε και μπορείς να ακυρώσεις τη συμφωνία πώλησης όποια ώρα θες, εκτός και αν έχουμε βρει ήδη τον ενδιαφερόμενο.

Οι πιο πολλοί πελάτες μας επιλέγουν τη Spotawheel αποκλειστικά, αλλά μπορείς να έχεις και την προσωπική σου αγγελία αν το επιθυμείς, κατόπιν συμφωνίας

Πως τιμολογεί η Spotawheel το αυτοκίνητό μου;

Η τιμή του αυτοκινήτου προκύπτει μετά από ανάλυση τριών παραγόντων, της κατάστασής του μέσω του ελέγχου μας, των τιμών αγοράς/πώλησης της Eurotax καθώς και της ζήτησης του συγκεκριμένου μοντέλου βάσει κίνησης στα διάφορα sites αγγελιών.

Οι τιμές που δίνουμε στους ιδιοκτήτες είναι εξαιρετικές και πολύ πάνω από οποιαδήποτε τιμή άλλου εμπόρου, ακριβώς γιατί ξέρουμε πως έχεις ένα καλό αυτοκίνητο και δεν μας ενδιαφέρει να κερδίσουμε “χιλιάδες ευρώ” από αυτό.

Έχω τρέχον δάνειο/παρακράτηση στο αμάξι μου, μπορώ και πάλι να το πουλήσω μέσω της Spotawheel;

Δυστυχώς προς το παρόν δεν προσφέρουμε προεξόφληση δανείου, οπότε θα πρέπει το χρέος να αποπληρωθεί πριν αναλάβουμε εμείς το αυτοκίνητο

Το ίδιο ισχύει και για την παρακράτηση κυριότητας, θα πρέπει να γίνει πρώτα άρση ώστε το αυτοκίνητο να μεταβιβαστεί στον επόμενο ιδιοκτήτη

Προσφέρετε δικαίωμα επιστροφής στους πελάτες σας. Αν το επιστρέψει πίσω, θα μου ζητήσετε πίσω τα λεφτά;

Σε καμία περίπτωση! Άπαξ και το αμάξι το πάρουμε από τα χέρια σου, αναλαμβάνουμε εμείς όλο το ρίσκο της επιστροφής.

Κάθε αυτοκίνητο που πουλάμε συνοδεύεται από εγγύηση επιστροφής 7 ημερών ή 300 χιλιομέτρων, χωρίς ερωτήσεις, αρκεί μόνο να είναι στην ίδια κατάσταση που το πουλήσαμε!

Ποιοι είναι αυτοί που έρχονται; Ποιοι είναι αυτοί οι μηχανικοί και τι είναι οι car enthusiasts;

Η ομάδα μας είναι εξαιρετική, είμαστε πάνω από 30 άνθρωποι που δουλεύουν ασταμάτητα για να αλλάξουν την Ελληνική αγορά μεταχειρισμένου!

Τους μηχανικούς της Spotmechanic τους ξέρεις, είναι αυτοί οι τρελαμένοι ψείρες που έχουν φέρει τη Spotmechanic στην κορυφή, μέσα σε μόλις ένα χρόνο. Κουβαλάνε μαζί τους αδιανόητο εξοπλισμό και βεβαιώνονται πως το αμάξι πληροί τα standards της Spotawheel!

Οι enthusiasts από την άλλη είναι αυτοί που θα σε βοηθήσουν να κατανοήσεις τη διαδικασία της Spotawheel, ξέρουν τα πάντα για το αυτοκίνητο και θα σου λύσουν όποια απορία έχεις. Δεν είναι πωλητές, και δεν θα σε δουν ως ένα τσουβάλι λεφτά. Είναι enthusiasts, άνθρωποι με πάθος για το αυτοκίνητο και απόλυτη πίστη στο σκοπό και το όραμα της Spotawheel!

Γιατί πρέπει να δίνετε το αυτοκίνητό μου για test drive; Πως καλύπτομαι σε περίπτωση ζημιάς/ατυχήματος;

Η προσωπική επαφή και το test drive είναι σημαντικά για πολλούς ενδιαφερόμενους, βοηθώντας τους να πάρουν μία καλύτερη απόφαση. Εσύ δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι συγκεκριμένο, θέλουμε μόνο 1 φορά την εβδομάδα να ξέρουμε πως έχουμε κάποιες ώρες για να δείξουμε το αυτοκίνητο εμείς, χωρίς να σε τρέχουμε.

Θα το παραλάβουμε από το σπίτι ή τη δουλειά σου, θα στο φέρουμε πάλι εκεί! Η διαδικασία του test drive είναι προκαθορισμένη, τόσο από θέμα διαδρομής (αποφυγή στενών ή κακοφτιαγμένων δρόμων), ταχύτητας (μέγιστη στα 80-90 χλμ/ώρα αν το επιτρέπει η διαδρομή) αλλά και διάρκειας (max 10 λεπτά).

Οι enthusiasts της Spotawheel είναι έμπειροι οδηγοί και θα σεβαστούν απόλυτα το όχημά σου. Επιπλέον, θα έχεις γραπτή δέσμευση για τις καλύψεις σε περίπτωση ζημιάς. Πραγματικά δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα!

Μπορεί να γίνει ο έλεγχος και στην εργασία μου; Μπορεί να γίνει και το βράδυ έξω από το μπαράκι που θα είμαι;

Ο έλεγχός μας μπορεί να γίνει οποτεδήποτε και οπουδήποτε το ζητήσεις, αρκεί να βολεύει εσένα! Μεταξύ μας, στο μπαράκι δεν θα έπρεπε να έχεις το αυτοκίνητο μαζί σου!

Πρέπει να είμαι παρών στον έλεγχο;

Θα σε χρειαστούμε εκεί στην αρχή και στο τέλος του ελέγχου, όχι ενδιάμεσα. Ο έλεγχος κρατάει περίπου 75 λεπτά, και είναι πράγματι εντυπωσιακός να τον βλέπεις! Μπορείς όμως να τον βλέπεις και ενώ πίνεις το καφεδάκι με την παρέα σου στη δίπλα καφετέρια, ή απλά να είσαι στη δουλειά σου ώστε να μη σε ενοχλούμε καθόλου!