Πρόκειται για το δημοφιλέστερο σπορ αυτοκίνητο στον κόσμο, μια οδηγοκεντρική κατασκευή που στο τιμόνι της μπορείς να απολαύσεις χωρίς συμβιβασμούς τη σπορ και ανόθευτη οδήγηση! Από το 1989 που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά μέχρι και σήμερα, το MX-5 αποτελεί ένα παγκόσμιο εμπορικό φαινόμενο. Η μεγάλη του αξιοπιστία, ο διασκεδαστικός χαρακτήρας... διάβασε περισσότερα

Δες προτάσεις που μπορεί να σε ενδιαφέρουν!

Πιστοποιημένα αυτοκίνητα που πουλήθηκαν πρόσφατα

Γιατί να αγοράσεις ένα μεταχειρισμένο Mazda MX-5

Πρόκειται για το δημοφιλέστερο σπορ αυτοκίνητο στον κόσμο, μια οδηγοκεντρική κατασκευή που στο τιμόνι της μπορείς να απολαύσεις χωρίς συμβιβασμούς τη σπορ και ανόθευτη οδήγηση!

Από το 1989 που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά μέχρι και σήμερα, το MX-5 αποτελεί ένα παγκόσμιο εμπορικό φαινόμενο. Η μεγάλη του αξιοπιστία, ο διασκεδαστικός χαρακτήρας αλλά και η προσιτή του τιμή ήταν μερικά από τα συστατικά για να πετύχει η συνταγή της Mazda! Αν αναζητάς ένα φθηνό και πρακτικό πισοκίνητο αυτοκίνητο, με κινητήρα μικρού κυβισμού και μαλακή ανοιγόμενη οροφή, τότε ένα μεταχειρισμένο Mazda MX-5 είναι η επιλογή που αποδεδειγμένα, δεν θα μετανιώσεις!

Mazda MX-5 ΝΒ (Mk2) 2ης γενιάς (1998-2001, Facelift 2001-2005)

Χρονολογίες παραγωγής: 1998, 1999, 2000, 2001 (facelift), 2002, 2003, 2004, 2005

Το MX-5 δεν είναι ούτε το πιο γρήγορο, ούτε το πιο ακριβό σπορ αυτοκίνητο που θα βρεις στο δρόμο. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει από το πλήθος είναι η απλότητα στην κατασκευή του και η χαμηλή του τιμή σε σχέση με τα μεγάλα του ταλέντα!

Το Mazda MX-5 δεύτερης γενιάς (με τον κωδικό NB) θα το βρεις στην αγορά των μεταχειρισμένων με δύο διαθέσιμους κινητήρες, τον 1.6 των 110 ίππων και τον 1.8 των 140 ίππων.

Αν και η ιπποδύναμη μπορεί να φαίνεται μικρή σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα, το MX-5 είναι ένα αυτοκίνητο που ζυγίζει μόλις 990 κιλά, πράγμα που του προσδίδει μεγάλη ευελιξία και αποτελεσματικότητα. Οι κινητήρες συνδυάζονται με 5-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο που αποτελεί μέχρι και σήμερα σημείο αναφοράς για πολλούς κατασκευαστές. Η κίνηση μεταδίδεται αποκλειστικά στους πίσω τροχούς, ενώ τα ΜΧ-5 με τον κινητήρα των 1800 κυβικών διαθέτουν διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Στο εσωτερικό του, η ποιότητα συναρμογής είναι εξαιρετική και η ανθεκτικότητα των υλικών κορυφαία. Αν και αυστηρά διθέσιο, ένα μεταχειρισμένο MX-5 δεύτερης γενιάς διαθέτει καλή εργονομία και ικανοποιητικούς χώρους για τους δύο επιβάτες... αρκεί να μην έχουν μεγάλο ύψος! Το πόρτ μπαγκάζ έχει χωρητικότητα 144 λίτρα, νούμερο που αρκεί για τις αποσκευές του Σαββατοκύριακου.

Μazda MX-5 NB Facelift (2001-2005)

Χρονολογίες παραγωγής facelift: 2001, 2002, 2003, 2004, 2005

To 2001 η Mazda παρουσίασε τη facelift έκδοση του MX-5 με κάποιες μικρές αλλαγές. Αρχικά στο εξωτερικό, η μάσκα του αυτοκινήτου αναβαθμίστηκε αισθητικά αποκτώντας ανεπαίσθητες αιχμηρές γραμμές στο σημείο των εμπρός φαναριών που το κάνουν να μοιάζει περισσότερο δυναμικό από το απερχόμενο μοντέλο.

Από εκεί και πέρα, ένας νέος κινητήρας 1.8 λίτρων έκανε την εμφάνισή του, αυτή τη φορά με τεχνολογία μεταβλητού χρονισμού VVT (Variable Valve Timing) ο οποίος απέδιδε πλέον 146 ίππους.

Σχετικά με τις εξοπλιστικές εκδόσεις, κατά τη διάρκεια παραγωγής του MX-5 δεύτερης γενιάς βγήκαν αρκετές, άλλες διαδεδομένες και άλλες σπάνιες. Ενδεικτικά, μερικές από αυτές είναι η Nardi Torino, η Memories, η Anniversary και η κορυφαία στην ιεραρχία, Sport.

Το MX-5 δεύτερης γενιάς (ΝΒ) στην έκδοση Sport, είναι το μόνο που θα βρεις στην αγορά μεταχειρισμένων με 6-τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων και αναρτήσεις από τη Bilstein.

Mazda MX-5 ΝC (Mk3) 3ης γενιάς (2006-2008, Facelift: 2008-2015)

Χρονολογίες παραγωγής: 2006, 2007, 2008 (facelift), 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015

Αισθητά αναβαθμισμένο, το Mazda MX-5 τρίτης γενιάς απέκτησε μεγαλύτερο μήκος και πλάτος, συστήματα παθητικής ασφάλειας και ως αποτέλεσμα, περισσότερο βάρος.

Οι κινητήρες που εξοπλίζεται ένα MX-5 NC είναι δύο: ο βασικός 1.8 των 126 ίππων και ο 2.0 των 160 ίππων. Και οι δύο συνδυάζονται αποκλειστικά με χειροκίνητο κιβώτιο (έβγαινε και σε αυτόματο αλλά στην Ελλάδα οι πιθανότητες να βρεις κάποιο είναι μηδαμινές), ενώ η κίνηση μεταδίδεται παραδοσιακά στους πίσω τροχούς.

Μόνο οι εκδόσεις με τον 2-λιτρο κινητήρα διαθέτουν μπλοκέ διαφορικό. Πλέον, την τρίτη γενιά του δημοφιλούς roadster, εκτός από τη έκδοση με τη μαλακή οροφή, θα βρεις και με ηλεκτρικά αναδιπλούμενη μεταλλική οροφή, το λεγόμενο RC (Roadster Coupé).

Το εσωτερικό του αυτοκινήτου είναι σαφώς αναβαθμισμένο από εκείνο της δεύτερης γενιάς και διαθέτει όλες τις ανέσεις που χρειάζεται κανείς σε ένα σύγχρονο cabrio. Ο χώρος αποσκευών του μοντέλου έχει αυξηθεί στα 150 λίτρα!

Οι εξοπλιστικές εκδόσεις του Mazda MX-5 NC είναι τέσσερις: η Base, η Mid, η High και η Sport.

H έκδοση Base είναι σχετικά “φτωχή” καθώς διαθέτει μόνο τα απαραίτητα, όπως π.χ υφασμάτινα καθίσματα και κουκούλα από βινύλιο. Προσοχή γιατί πολλά MX-5 στην έκδοση Base δεν διαθέτουν Air Condition!

H έκδοση Mid αντίθετα, διαθέτει A/C, ζάντες αλουμινίου και υφασμάτινη κουκούλα αντί για βινυλίου. Η κορυφαία έκδοση High διαθέτει δερμάτινα θερμαινόμενα καθίσματα, ηχοσύστημα της BOSE και σε κάποιες περιπτώσεις υφασμάτινη κουκούλα σε κανελί χρώμα.

Τέλος, η έκδοση Sport αφορά μόνο τα μοντέλα με το 2-λιτρο κινητήρα και στον εξοπλισμό της διαθέτει ό,τι και η High, με extra τις αναρτήσεις από τη Bilstein. Ένα μεταχειρισμένο MX-5 στην έκδοση High ή Sport θα το βρεις στην αγορά με υψηλότερο κόστος από ότι στις εκδόσεις Base και Mid.

Mazda MX-5 NC 3ης γενιάς Facelift (2008-2015)

Χρονολογίες παραγωγής: 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 2015

H facelift έκδοση του MX-5 τρίτης γενιάς παρουσιάστηκε το 2008 ως ένα αναβαθμισμένο αισθητικά και εξοπλιστικά αυτοκίνητο αυτοκίνητο με μικρές όμως διαφορές σε σχέση με το προηγούμενο.

Η πιο ευδιάκριτη διαφορά βρίσκεται στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου και μιλάμε για τον εμπρός προφυλακτήρα ο οποίος απέκτησε μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα. Αντίστοιχα, τα εμπρός φανάρια απέκτησαν ένα νέο αλλά ανεπαίσθητο σχήμα.

Πλέον όλα τα μοντέλα διέθεταν 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο και επιλογή για να εφαρμοστεί διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Στο εσωτερικό επίσης υπάρχουν μικρές αλλαγές, μερικές από τις οποίες είναι τα αναβαθμισμένα καθίσματα και η οθόνη LCD.

Διάλεξε όποια γενιά του MX-5 σου αρέσει περισσότερο και είναι σίγουρο πως θα το λατρέψεις!

Σου βρίσκουμε το αυτοκίνητο που ονειρεύεσαι!
Ασφαλές, ελεγμένο και να ταιριάζει ακριβώς στις ανάγκες σου
Πες μας τι ψάχνεις
spotawheel

Πραγματικά χιλιόμετρα... επιτέλους!

Το ξέρουμε, το ακούς συχνά. Εμείς όμως πραγματικά επιβεβαιώνουμε τα χιλιόμετρα με 5 διαφορετικούς τρόπους!

spotawheel

7 ημέρες δικαίωμα επιστροφής χρημάτων

Μετά την αγορά μπορείς να επιστρέψεις το αυτοκίνητο εντός 7 ημερών για οποιοδήποτε λόγο!

spotawheel

12 μήνες ηρεμίας

30 ημέρες ασφάλεια + 6 μήνες εγγύηση + 12 μήνες οδική βοήθεια με κάθε αυτοκίνητο μας, δωρεάν!

spotawheel

Παράδοση στην πόρτα σου

Μην ταξιδέυεις άδικα! Στέλνουμε το αυτοκίνητο στην πόρτα σου! Υπογράφεις, βάζεις μπροστά και... καλοτάξιδο!

spotawheel

Test Drive όπου θες

Πες μας που και πότε θες, και σου φέρνουμε το αυτοκίνητο για test drive!

spotawheel

Πούλα το αυτοκίνητό σου... ακριβά

Στο αγοράζουμε χιλιάδες ευρώ παραπάνω από ότι άλλοι έμποροι!

Πες μας τι ψάχνεις!

* Για πιο άμεση επικοινωνία, παρακαλούμε άφησε και το κινητό σου στη παραπάνω φόρμα.
spotawheel διαθέσιμα>

Κορυφαίος έλεγχος μεταχειρισμένου

Ο μηχανικός μας, αφού πρώτα ελέγξει όλα τα έγγραφα και το βιβλίο service, ακολουθεί τη μοναδική διαδικασία ελέγχου 180 σημείων βήμα βήμα. Θα δώσει ιδιαίτερη σημασία στο πλαίσιο και τα δομικά μέρη, θα ψάξει για μηχανικές διαρροές, φθορές και τυχόν ζημιές, ενώ θα τεστάρει κάθε λειτουργία, από ηλεκτρικούς διακόπτες μέχρι και τη ρύθμιση του προσκέφαλου! Αρωγός μας ο εξειδικευμένος μας εξοπλισμός. PD8 για μέτρηση πάχους βαφής, Autel Elite MD802 για διάγνωση εγκεφάλου, μετρητές τάσης και πέλματος, Raceramps για να δει το αυτοκίνητο από κάτω, ακόμα και στη μέση του δρόμου! Η 10σέλιδη αναφορά της Spotmechanic θα αποτυπώσει ένα προς ένα όλα τα αποτελέσματα του ελέγχου, ενώ θα δοθεί στο νέο του ιδιοκτήτη, αποτελώντας και την εγγύηση της κατάστασής του!

Test Drive όπου θες

Οδήγησέ το όταν και όπου σε βολεύει. Ο χαμογελαστός μας enthusiast θα είναι μαζί σου, ρώτησέ τον ό,τι θες!

Παράδοση στην πόρτα σου

Δωρεάν μεταφορά στο νομό που βρίσκεται το όχημα, παραδίδουμε όμως σε όλη την Ελλάδα!

Δικαίωμα επιστροφής

7 μέρες ή 300 χλμ, χωρίς ψιλά γράμματα, για οποιονδήποτε λόγο! Τι άλλο θες;
 

6 μήνες δωρεάν εγγύηση

Κινητήρας, υπερσυμπιεστής, κιβώτιο, διαφορικό, ψύξη για να μην ανησυχείς για τίποτα!

Δωρεάν ασφάλεια + οδική βοήθεια

Για να το χρησιμοποιήσεις από το πρώτο λεπτό. Εσύ απλά γυρίζεις το κλειδί!

Ελεγμένα Χιλιόμετρα

Τα ελέγχουμε με 5 διαφορετικούς τρόπους, σε όλους τους επίσημους φορείς, δημόσιους και μη!

Δες μεταχειρισμένα
×
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Μένεις εκτός Αθηνών;

Δες τη νέα μας προσφορά
ΠΡΟΣΦΟΡΑ