Σχεδιάστηκε για να συνδυάσει την ευκινησία και την άνεση ενός hatchback με την τραχύτητα και πρακτικότητα ενός SUV. Το Nissan Qashqai είναι ο ιδρυτής της κατηγορίας των Crossover και στα 10 χρόνια καριέρας του, οι πωλήσεις έχουν ξεπεράσει τα 3 εκατομμύρια, ενώ μόνο στην Ελλαδά κυκλοφορούν περί τις 50.000. Πρόκειται αναμφίβολα για ένα από τα αγαπημένα οικογενειακά αυτοκίνητα των Ελλήνων οδηγών! διάβασε περισσότερα

Πιστοποιημένα αυτοκίνητα που πουλήθηκαν πρόσφατα

Γιατί να αγοράσεις ένα μεταχειρισμένο Nissan Qashqai

Το Qashqai είναι το αυτοκίνητο που έθεσε τη βάση για την crossover κατηγορία, η οποία αργότερα μετεξελίχθηκε σε must στην σύγχρονη αυτοκινητοβιομηχανία, με την “πίτα” να αυξάνεται δραματικά κάθε χρόνο και όλο και περισσότεροι “παίχτες” να ζητάνε την προτίμηση του κοινού. Οι πωλήσεις στα 10 χρόνια καριέρας του έχουν ξεπεράσει τα 3 εκατομμύρια, ενώ μόνο στην Ελλαδά κυκλοφορούν περί τις 50.000.

Δύο γενιές και ισάριθμες αναβαθμίσεις αργότερα, το Qashqai παραμένει το πιο καλοπουλημένο αυτοκίνητο της κατηγορίας και αποτελεί την πλέον παραδοσιακή λύση όταν κάποιος αναζητά μεταχειρισμένο αυτοκίνητο.

Γιατί Qashqai;

Η γκάμα των κινητήρων είναι πολύ δύσκολο να μην ικανοποιήσει τις ανάγκες του μέσου αγοραστή. Σύνολα βενζίνης, ατμοσφαιρικά και μη, πετρελαιοκινητήρες εστιασμένοι στη χαμηλή κατανάλωση και τις εκπομπές ρύπων, χώροι, ποιότητα και πολύ καλή οδική συμπεριφορά συνθέτουν το παζλ των πλεονεκτημάτων του μεσαίου Nissan.

Nissan Qashqai 1ης γενιάς (2007-2014)

Χρονολογίες παραγωγής: 2007,2008,2009 (facelift),2010,2011,2012,2013,2014

Με το Qashqai η Nissan εγκαινίασε το εργοστάσιό της στην Αγγλία, έχοντας το καύχημα πως ήταν ένα από τα ελάχιστα μοντέλα μη Ευρωπαίου κατασκευαστή που σχεδιάζεται, εξελίσσεται και παράγεται στην Γηραιά Ήπειρο.

Οι ευρωπαϊκοί προσανατολισμοί γίνονται ξεκάθαροι από τα διαθέσιμα μοτέρ. Ο 1600αρης ατμοσφαιρικός των 115 ίππων κατέχει την μερίδα του λέοντος στα μεταχειρισμένα, όμως δεν είναι λίγα τα Qashqai (ειδικά στην επαρχία) που φέρουν τον 1.5 dCi της Renault. Αρχικά με 100 και κατόπιν με 110 ίππους, ο ντιζελοκινητήρας διακρίνεται για την φειδωλή του όρεξη σε καύσιμο (5.9 λίτρα/100 χλμ μέση τιμή). Ο βενζινοκινητήρας με τη σειρά του δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικός, ωστόσο τα 5 κιλά λιγότερης ροπής αποτυπώνονται στα 8 λίτρα/100 χλμ. Ο 2λιτρος των 140 ίππων ταιριάζει καλύτερα στον χαρακτήρα του μοντέλου, όμως τα υψηλά πάγια έξοδα περιόρισαν τις πωλήσεις και ως εκ τούτου η διαθεσιμότητά του στα μεταχειρισμένα είναι στα όρια του ελάχιστου.

Ο 1.6 βρίσκεται ως επί το πλείστον με το χειροκίνητο 5αρι, ωστόσο αν ψάξεις μπορεί να εντοπίσεις κάποιο με το κιβώτιο μεταβαλλόμενης σχέσης CVT. Το ίδιο ισχύει και για τον ντίζελ. 6 ταχύτητες συναντάμε στα 2λιτρα μοτέρ, με το πετρελαίου να αποδίδει επίσης 140 ίππους αλλά σχεδόν τη διπλή ροπή (36 αντί 19 κιλών). Η τετρακίνηση είναι διαθέσιμη σε όλους τους συνδυασμούς, με τα μοτέρ των 2 λίτρων να είναι αυτά που επιλέγονται περισσότερο.

Η έκδοση Acenta είναι η πιο καλοπουλημένη και έχει 6 αεροσάκους, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες και προαιρετικά ESP. Στάνταρ γίνεται στην κορυφαία Techna, όπως και τα πλαϊνά σκαλοπάτια (προαιρετικά στην Accenta), τα δερμάτινα καθίσματα και ο αυτόματος κλιματισμός.

Το 2011 υπέστη αισθητική και μηχανική ανανέωση, με τον νέο ντίζελ των 1.6 λίτρων και 130 ίππων να αντικαθιστά τον 2λιτρο ατμοσφαιρικό. Το εμπρός μέρος απέκτησε την κλασική μάσκα Nissan, τα φωτιστικά σώματα έγιναν περισσότερο "σχιστοειδή" και σκούρυναν, ο προφυλακτήρας "έντυσε" με περίβλημα τους προβολείς ομίχλης και παρουσιάστηκαν νέες ζάντες 17 ίντσων.

To Qashqai+2 αποτελεί την περισσότερο πολυμορφική βερσιόν του μεσαίου crossover, προσθέτοντας 13.5 εκατοστά στο μήκος και 2 θέσεις στον χώρο των επιβατών. Καταργήθηκε το 2013 και αντικαταστάθηκε από την αντίστοιχη έκδοση του X-Trail.

Nissan Qashqai 2ης γενιάς (2014-Σήμερα)

Χρονολογίες παραγωγής: 2014,2015,2016,2017,2018 (facelift)

Η συνέχεια του Qashqai αναμφίβολα χαρακτηρίζεται από την εμφάνισή του. Όμορφο, διαθέτει ισχυρές καμπύλες, καθαρές γραμμές και περίπλοκες λεπτομέρειες, ενώ το ανασηκωμένο καπό με τις μυώδεις λεπτομέρειες στα άκρα και πάνω από τους θόλους γίνονται αισθητές στο μάτι του οδηγού. Σήμα κατατεθέν έγιναν αμέσως τα LED φώτα ημέρας που διαθέτουν όλα τα μοντέλα, ενώ ορισμένες εκδόσεις είναι εξοπλισμένες με full LED, αντί Xenon.

Οι διαστάσεις του αυξήθηκαν, έτσι το μήκος του είναι 4.380 mm. (+47), το πλάτος του 1.806 (+20 mm.), ενώ το ύψος του έχει χάσει 15 mm. φτάνοντας τα 1.590. Ωστόσο, παρά τη μείωση σε ύψος, τα εμπρός και πίσω περιθώρια για τα κεφάλια των επιβατών έχουν αυξηθεί κατά 10 mm, χωρίς ωστόσο να επηρεάζεται η υπερυψωμένη θέση οδήγησης. Τα παραπάνω εκατοστά μαζί με το μακρύ μεταξόνιο των 2.646 mm. έχουν θετικές επιπτώσεις στους χώρους για τα γόνατα των επιβατών, αλλά και στο χώρο αποσκευών, αφού πλέον φτάνει τα 430 λίτρα (από 410), ενώ αν αναδιπλωθούν οι πλάτες των πίσω καθισμάτων μπορεί να χωρέσει μέχρι 1.598 λίτρα.

Μηχανικά, το Qashqai MK2 είναι διαθέσιμο με τρία κινητήρια σύνολα. Ένα βενζίνης και δύο πετρελαίου. Oι ντίζελ επιλογές απαρτίζονται από τους συνήθεις 1.5 και 1.6 dCi, απόδοσης 110 και 130 ίππων αντίστοιχα. Το μοτέρ βενζίνης είναι ο νέος υπερτροφοδοτούμενος 1.2 DiG-T, που παράγει 115 ίππους. Η κατανάλωση κυμαίνεται στα 7 λίτρα/100 χλμ και είναι κοντά στο 1.5 λίτρο παραπάνω από αυτά που ζητάνε οι dCi, ενώ οι επιδόσεις βρίσκονται λίγο κάτω από τον 1.5 και αρκετά πίσω από τον 1.6. Η τετρακίνηση διατίθεται πλέον μόνο με τον μεγάλο πετρελαιοκινητήρα.

Στο εσωτερικό ο πήχης έχει ανέβει πολύ ψηλά, τόσο από πλευράς ποιότητας υλικών, όσο και σχεδιασμού. Ξεχωρίζει η οθόνη αφής 6 ιντσών στην κεντρική κονσόλα και εντυπωσιάζουν οι χώροι, ιδιαίτερα αυτοί για μικροαντικείμενα.

Φέτος είχαμε την ανανέωση της 2ης γενιάς. Οι εξωτερικές αλλαγές αφορούν κυρίως στο εμπρός μέρος, που έχει μια πιο σύγχρονη και τονισμένη εκδοχή της μάσκας “V-motion”, πιο έντονες πτυχές στο καπό, νέο προφυλακτήρα και βελτιωμένους στην όψη και την απόδοση προβολείς. Ελαφρές αλλαγές έχουν επίσης τα πίσω φώτα κι ο πίσω προφυλακτήρας, και οι τροχοί είναι νέας σχεδίασης.

Η καμπίνα του αναβαθμισμένου Qashqai έχει μια ελαφρώς πιο premium αίσθηση χάρη στο νέο, μεγαλύτερο τιμόνι με το πεπλατυσμένο κάτω μέρος, στα πιο ποιοτικά υλικά και στα νέα, μεγαλύτερα και πιο άνετα καθίσματα Monoform. Οι θέσεις για μικροπράγματα μέσα στην καμπίνα είναι αρκετές και πρακτικές. Πρακτικό είναι και το πορτμπαγκάζ, με το διαιρούμενο δάπεδο που επιτρέπει 18 διαφορετικές διαμορφώσεις.

Ακόμα και το βασικό Qashqai δεν είναι καθόλου φτωχό. Από την έκδοση Energy λείπουν μόνο ο αυτόματος κλιματισμός και οι αλουμινένιες ζάντες του λείπουν, τα οποία είναι στάνταρ στην επόμενη έκδοση Acenta. Η N-Connecta πέρα από το αναβαθμισμένο σύστημα πολυμέσων και πλοήγησης με την οθόνη αφής 7”, έχει και το πακέτο Safety Shield με τα 6 ηλεκτρονικά συστήματα ασφάλειας (ESP, σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος, σύστημα διατήρησης λωρίδας κλπ).

Σου βρίσκουμε το αυτοκίνητο που ονειρεύεσαι!
Ασφαλές, ελεγμένο και να ταιριάζει ακριβώς στις ανάγκες σου
Πες μας τι ψάχνεις
spotawheel

Πραγματικά χιλιόμετρα... επιτέλους!

Το ξέρουμε, το ακούς συχνά. Εμείς όμως πραγματικά επιβεβαιώνουμε τα χιλιόμετρα με 5 διαφορετικούς τρόπους!

spotawheel

7 ημέρες δικαίωμα επιστροφής χρημάτων

Μετά την αγορά μπορείς να επιστρέψεις το αυτοκίνητο εντός 7 ημερών για οποιοδήποτε λόγο!

spotawheel

12 μήνες ηρεμίας

30 ημέρες ασφάλεια + 6 μήνες εγγύηση + 12 μήνες οδική βοήθεια με κάθε αυτοκίνητο μας, δωρεάν!

spotawheel

Παράδοση στην πόρτα σου

Μην ταξιδέυεις άδικα! Στέλνουμε το αυτοκίνητο στην πόρτα σου! Υπογράφεις, βάζεις μπροστά και... καλοτάξιδο!

spotawheel

Test Drive όπου θες

Πες μας που και πότε θες, και σου φέρνουμε το αυτοκίνητο για test drive!

spotawheel

Πούλα το αυτοκίνητό σου... ακριβά

Στο αγοράζουμε χιλιάδες ευρώ παραπάνω από ότι άλλοι έμποροι!

Πες μας τι ψάχνεις!

* Για πιο άμεση επικοινωνία, παρακαλούμε άφησε και το κινητό σου στη παραπάνω φόρμα.
spotawheel διαθέσιμα>

Κορυφαίος έλεγχος μεταχειρισμένου

Ο μηχανικός μας, αφού πρώτα ελέγξει όλα τα έγγραφα και το βιβλίο service, ακολουθεί τη μοναδική διαδικασία ελέγχου 180 σημείων βήμα βήμα. Θα δώσει ιδιαίτερη σημασία στο πλαίσιο και τα δομικά μέρη, θα ψάξει για μηχανικές διαρροές, φθορές και τυχόν ζημιές, ενώ θα τεστάρει κάθε λειτουργία, από ηλεκτρικούς διακόπτες μέχρι και τη ρύθμιση του προσκέφαλου! Αρωγός μας ο εξειδικευμένος μας εξοπλισμός. PD8 για μέτρηση πάχους βαφής, Autel Elite MD802 για διάγνωση εγκεφάλου, μετρητές τάσης και πέλματος, Raceramps για να δει το αυτοκίνητο από κάτω, ακόμα και στη μέση του δρόμου! Η 10σέλιδη αναφορά της Spotmechanic θα αποτυπώσει ένα προς ένα όλα τα αποτελέσματα του ελέγχου, ενώ θα δοθεί στο νέο του ιδιοκτήτη, αποτελώντας και την εγγύηση της κατάστασής του!

Test Drive όπου θες

Οδήγησέ το όταν και όπου σε βολεύει. Ο χαμογελαστός μας enthusiast θα είναι μαζί σου, ρώτησέ τον ό,τι θες!

Παράδοση στην πόρτα σου

Δωρεάν μεταφορά στο νομό που βρίσκεται το όχημα, παραδίδουμε όμως σε όλη την Ελλάδα!

Δικαίωμα επιστροφής

7 μέρες ή 300 χλμ, χωρίς ψιλά γράμματα, για οποιονδήποτε λόγο! Τι άλλο θες;
 

6 μήνες δωρεάν εγγύηση

Κινητήρας, υπερσυμπιεστής, κιβώτιο, διαφορικό, ψύξη για να μην ανησυχείς για τίποτα!

Δωρεάν ασφάλεια + οδική βοήθεια

Για να το χρησιμοποιήσεις από το πρώτο λεπτό. Εσύ απλά γυρίζεις το κλειδί!

Ελεγμένα Χιλιόμετρα

Τα ελέγχουμε με 5 διαφορετικούς τρόπους, σε όλους τους επίσημους φορείς, δημόσιους και μη!

Δες μεταχειρισμένα
×
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Μένεις εκτός Αθηνών;

Δες τη νέα μας προσφορά
ΠΡΟΣΦΟΡΑ