Το Renault Megane είναι ένα μικρομεσαίο οικογενειακό αυτοκίνητο, με μεγάλη ιστορία, ιδιαίτερη σχεδίαση και γαλλική φινέτσα που σε κερδίζει.

Στην αγορά μεταχειρισμένων, θα το βρεις σε διάφορους τύπους αμαξώματος, όπως στις εκδόσεις hatchback, coupe, cabrio, sedan και station wagon. Σήμερα, το Megane βρίσκεται στην τέταρτή του γενιά και παρόλο που προσφέρεται μόνο σε 5θυρη έκδοση (hatchback), μοιάζει πιο ολοκληρωμένο από ποτέ!

Αν αναζητάς ένα αξιόπιστο μεταχειρισμένο με ικανοποιητικούς χώρους, ποιότητα κατασκευής και κορυφαία ασφάλεια, το Renault Megane είναι μια επιλογή που πρέπει να σκεφτείς σοβαρά!

διάβασε περισσότερα

Δες προτάσεις που μπορεί να σε ενδιαφέρουν!

Πιστοποιημένα αυτοκίνητα που πουλήθηκαν πρόσφατα

Γιατί να αγοράσεις ένα μεταχειρισμένο Renault Megane

Το Renault Megane είναι ένα μικρομεσαίο οικογενειακό αυτοκίνητο, με μεγάλη ιστορία, ιδιαίτερη σχεδίαση και γαλλική φινέτσα που σε κερδίζει.

Στην αγορά μεταχειρισμένων, θα το βρεις σε διάφορους τύπους αμαξώματος, όπως στις εκδόσεις hatchback, coupe, cabrio, sedan και station wagon. Σήμερα, το Megane βρίσκεται στην τέταρτή του γενιά και παρόλο που προσφέρεται μόνο σε 5θυρη έκδοση (hatchback), μοιάζει πιο ολοκληρωμένο από ποτέ!

Αν αναζητάς ένα αξιόπιστο μεταχειρισμένο με ικανοποιητικούς χώρους, ποιότητα κατασκευής και κορυφαία ασφάλεια, το Renault Megane είναι μια επιλογή που πρέπει να σκεφτείς σοβαρά!

Renault Megane 3ης Γενιάς (2008-2016)

Χρονολογίες παραγωγής: 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2014, 2014, 2015, 2016

Η τρίτη γενιά του Renault Megane παρουσιάστηκε στα τέλη του 2008 έχοντας απέναντί του τον γερμανικό ανταγωνισμό, όπως το Volkswagen Golf και το Audi A3. Κι όμως, με την καλή ποιότητα κύλισης, το ακόμα καλύτερο κράτημα αλλά και τους οικονομικούς κινητήρες που παρουσιάστηκαν από το 2012 και έπειτα (όπως ο κινητήρας βενζίνης 1.2 TCe με τους 115 ίππους και ο πετρελαιοκινητήρας 1.6 dCi με τους 130 ίππους) το γαλλικό μοντέλο κατάφερε να πάρει το μερίδιο που του άξιζε, κυρίως στην αγορά των μικρομεσαίων οικογενειακών.

Διότι, πέρα από το 5θυρο hatchback, το Megane 3ης γενιάς έβγαινε και σε άλλους 4 τύπους αμαξώματος: sedan, cabrio, station wagon, coupe. Η τελευταία έκδοση μάλιστα, μαζί με την έκδοση hatchback, ήταν και οι πιο δημοφιλείς. Στην αγορά των μεταχειρισμένων, ακόμα είναι.

Όπως συνέβη και με τις προηγούμενες γενιές του δημοφιλούς μοντέλου, η 3η γενιά του Megane απέσπασε 5 αστέρια στην ασφάλεια από τα τεστ πρόσκρουσης της Euro NCAP. Ωστόσο η βαθμολογία αυτή μειώθηκε κατά ένα αστέρι καθώς έγινε νέα αξιολόγηση το 2014 κάτω από δυσκολότερες συνθήκες.

Η Renault επίσης, ακολούθησε μια ασυνήθιστη στρατηγική για το Megane και έβαλε σε προτεραιότητα το χώρο αποσκευών. Θυσίασε λίγο από το χώρο των πίσω καθισμάτων και κατάφερε να κάνει το πορτ μπαγκάζ περισσότερο ευρύχωρο, τόσο από το προγενέστερο μοντέλο, όσο και από τους ανταγωνιστές της, όπως το Ford Focus και το Volkswagen Golf της εποχής. Ωστόσο, αυτό σημαίνει ότι οι ψηλοί επιβάτες θα δυσκολευτούν στα πίσω καθίσματα όταν ταυτόχρονα, ένας ψηλός επιβάτης κάθεται στο εμπρός καθίσματα.

Στο εσωτερικό, η ποιότητα των υλικών είναι αποδεκτή, με μερικά σημεία να είναι καλύτερα και άλλα να δείχνουν λίγο πιο φτωχά.

Όσον αφορά την οδήγηση, ένα μεταχειρισμένο Renault Megane 3ης γενιάς θα σε ικανοποιήσει καθώς είναι άνετο στο δρόμο, συμπαγές και ακριβές στις εντολές του οδηγού. Η χρήση του εντός πόλης είναι εύκολη ενώ, μπορεί κάλλιστα να πραγματοποιήσει και ένα πολύωρο ταξίδι.

Οι κινητήρες με τους οποίους θα το βρεις ως μεταχειρισμένο είναι οι εξής:

Κινητήρες βενζίνης:

 • 1.2 TCe (115 άλογα)
 • 1.2 TCe (130 άλογα)
 • 1.6 16V (100 άλογα)
 • 1.6 16V (110 άλογα)
 • 2.0 16V CVT (140 άλογα)
 • 2.0 TCe (180 άλογα)

Κινητήρες πετρελαίου:

 • 1.5 dCi (85 άλογα)
 • 1.5 dCi (90 άλογα)
 • 1.5 dCi (105 άλογα)
 • 1.5 dCi (110 άλογα)
 • 1.6 dCi ECO (130 άλογα)
 • 2.0 dCi (165 άλογα)

Όλες οι εκδόσεις του Megane διατίθενται με χειροκίνητο κιβώτιο 5 και 6 σχέσεων (ανάλογα τη χρονολογία του μοντέλου) και αυτόματα κιβώτια 5 και 6 σχέσεων, ενώ όλα τα μοντέλα είναι προσθιοκίνητα.

Μην ξεχνάμε βέβαια και το κορυφαίο μοντέλο της γκάμας, το Renault Megane RS, ένα αυτοκίνητο σύμβολο στην κλάση των hot hatches, το οποίο εξοπλίζεται με 2-λιτρο κινητήρα απόδοσης 250 ίππων (αργότερα 265), ο οποίος στέλνει τη δύναμη στους εμπρός τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων.

Renault Megane 4ης Γενιάς (2016- σήμερα)

Χρονολογίες παραγωγής: 2016, 2017, 2018, σήμερα

Η τέταρτη γενιά του Renault Megane βγήκε για πρώτη φορά στις αγορές το 2016 και το 2018 απέκτησε κάποιες βελτιώσεις όπως στο σύστημα πολυμέσων, αλλά και στο χώρο των επιβατών.

Το νέο Megane παραμένει πιστό στη 5θυρη λογική και είναι παρόμοιο σε μέγεθος με τα Hyundai i30, Kia Ceed και Ford Focus, ενώ μοιράζεται πολλά κοινά μέρη με το μικρομεσαίο γαλλικό SUV, το Renault Kadjar.

Στο εσωτερικό του Renault Megane η εικόνα είναι σαφώς αναβαθμισμένη με το απερχόμενο μοντέλο και το ντιζάιν της κεντρικής κονσόλας μοιάζει περισσότερο minimal και πιο εύχρηστο για τον οδηγό.

Οι πιο πλούσιες εκδόσεις διαθέτουν σύστημα infotainment με μεγάλη οθόνη σε παρόμοιο μοτίβο με εκείνες των αυτοκινήτων της Volvo. Το υπόλοιπο της καμπίνας είναι πολύ καλά συναρμολογημένο, με εξαιρετικής ποιότητας υλικά και χρωματιστούς συνδυασμούς.

Η θέση οδήγησης στο Renault Megane είναι από τις καλύτερες στην κλάση του και η ρυθμισιμότητα του καθίσματος μεγάλη ώστε να βολευτεί κάθε είδους σωματότυπος.

Η πρόσβαση στο πίσω μέρος της καμπίνας είναι εύκολη χάρη στο μεγάλο άνοιγμα των θυρών και στα πίσω καθίσματα μπορούν να χωρέσουν με άνεση δύο ενήλικες.

Όσον αφορά την πρακτικότητα του Megane, ο χώρος αποσκευών είναι 19 λίτρα πιο μικρός από το παλιό μοντέλο, ωστόσο τα 384 λίτρα είναι αρκετά ικανοποιητικά για μια τετραμελή οικογένεια. Μάλιστα, αν αναδιπλωθούν τα πίσω καθίσματα, ο χώρος αποσκευών του Megane αυξάνεται στα 1.247 λίτρα.

Οι κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου με τους οποίους εξοπλίζεται ένα Megane τέταρτης γενιάς είναι οι εξής:

Κινητήρες βενζίνης:

 • 1.2 TCe (100 άλογα)
 • 1.2 TCe (130 άλογα)

Κινητήρες πετρελαίου:

 • 1.5 dCi (110 άλογα)
 • 1.6 dCi (165 άλογα)
 • 1.6 dCi (130 άλογα)

Φυσικά, διατίθενται και οι πιο σπορ εκδόσεις, όπως το Renault Megane GT με κινητήρα βενζίνης 1.6-λίτρων απόδοσης 205 ίππων ή κινητήρα πετρελαίου 1.6-λίτρων 165 ίππων, και το κορυφαίο Renault Megane RS με κινητήρα 1.8-λίτρων απόδοσης 280 ίππων.

Όλες οι εκδόσεις διατίθενται με αυτόματο και χειροκίνητο κιβώτιο και όλες είναι προσθιοκίνητες.

Ένα χαρακτηριστικό που αξίζει να αναφερθεί αφορά το σύστημα τετραδιεύθυνσης των GT μοντέλων, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει στο αυτοκίνητο μεγαλύτερη ευκινησία στην πόλη και μεγαλύτερη σταθερότητα στον αυτοκινητόδρομο. Βεβαίως, το σύστημα τετραδιεύθυνσης μπορεί να απενεργοποιηθεί μέσα από το σύστημα της Renault, Multi-Sense, το οποίο διαθέτει 3 προγράμματα οδήγησης (Eco, Comfort, Sport) που ρυθμίζουν το θόρυβο του κινητήρα, την απόκριση του γκαζιού και το βάρος του τιμονιού.

Τα μοντέλα GT επίσης διαθέτουν στο βασικό τους εξοπλισμό το EDC αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων.

Σου βρίσκουμε το αυτοκίνητο που ονειρεύεσαι!
Ασφαλές, ελεγμένο και να ταιριάζει ακριβώς στις ανάγκες σου
Πες μας τι ψάχνεις
spotawheel

Πραγματικά χιλιόμετρα... επιτέλους!

Το ξέρουμε, το ακούς συχνά. Εμείς όμως πραγματικά επιβεβαιώνουμε τα χιλιόμετρα με 5 διαφορετικούς τρόπους!

spotawheel

7 ημέρες δικαίωμα επιστροφής χρημάτων

Μετά την αγορά μπορείς να επιστρέψεις το αυτοκίνητο εντός 7 ημερών για οποιοδήποτε λόγο!

spotawheel

12 μήνες ηρεμίας

30 ημέρες ασφάλεια + 6 μήνες εγγύηση + 12 μήνες οδική βοήθεια με κάθε αυτοκίνητο μας, δωρεάν!

spotawheel

Παράδοση στην πόρτα σου

Μην ταξιδέυεις άδικα! Στέλνουμε το αυτοκίνητο στην πόρτα σου! Υπογράφεις, βάζεις μπροστά και... καλοτάξιδο!

spotawheel

Test Drive όπου θες

Πες μας που και πότε θες, και σου φέρνουμε το αυτοκίνητο για test drive!

spotawheel

Πούλα το αυτοκίνητό σου... ακριβά

Στο αγοράζουμε χιλιάδες ευρώ παραπάνω από ότι άλλοι έμποροι!

Πες μας τι ψάχνεις!

* Για πιο άμεση επικοινωνία, παρακαλούμε άφησε και το κινητό σου στη παραπάνω φόρμα.
spotawheel διαθέσιμα>

Κορυφαίος έλεγχος μεταχειρισμένου

Ο μηχανικός μας, αφού πρώτα ελέγξει όλα τα έγγραφα και το βιβλίο service, ακολουθεί τη μοναδική διαδικασία ελέγχου 180 σημείων βήμα βήμα. Θα δώσει ιδιαίτερη σημασία στο πλαίσιο και τα δομικά μέρη, θα ψάξει για μηχανικές διαρροές, φθορές και τυχόν ζημιές, ενώ θα τεστάρει κάθε λειτουργία, από ηλεκτρικούς διακόπτες μέχρι και τη ρύθμιση του προσκέφαλου! Αρωγός μας ο εξειδικευμένος μας εξοπλισμός. PD8 για μέτρηση πάχους βαφής, Autel Elite MD802 για διάγνωση εγκεφάλου, μετρητές τάσης και πέλματος, Raceramps για να δει το αυτοκίνητο από κάτω, ακόμα και στη μέση του δρόμου! Η 10σέλιδη αναφορά της Spotmechanic θα αποτυπώσει ένα προς ένα όλα τα αποτελέσματα του ελέγχου, ενώ θα δοθεί στο νέο του ιδιοκτήτη, αποτελώντας και την εγγύηση της κατάστασής του!

Test Drive όπου θες

Οδήγησέ το όταν και όπου σε βολεύει. Ο χαμογελαστός μας enthusiast θα είναι μαζί σου, ρώτησέ τον ό,τι θες!

Παράδοση στην πόρτα σου

Δωρεάν μεταφορά στο νομό που βρίσκεται το όχημα, παραδίδουμε όμως σε όλη την Ελλάδα!

Δικαίωμα επιστροφής

7 μέρες ή 300 χλμ, χωρίς ψιλά γράμματα, για οποιονδήποτε λόγο! Τι άλλο θες;
 

6 μήνες δωρεάν εγγύηση

Κινητήρας, υπερσυμπιεστής, κιβώτιο, διαφορικό, ψύξη για να μην ανησυχείς για τίποτα!

Δωρεάν ασφάλεια + οδική βοήθεια

Για να το χρησιμοποιήσεις από το πρώτο λεπτό. Εσύ απλά γυρίζεις το κλειδί!

Ελεγμένα Χιλιόμετρα

Τα ελέγχουμε με 5 διαφορετικούς τρόπους, σε όλους τους επίσημους φορείς, δημόσιους και μη!

Δες μεταχειρισμένα
×
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Μένεις εκτός Αθηνών;

Δες τη νέα μας προσφορά
ΠΡΟΣΦΟΡΑ